torsdag 13. desember 2012

Tante Nalines rabarbrasaft

 


1 kg rabarbra

1 økologisk sitron/lime

1,5 l vann

1 l sukker

1/2 vaniljestang (kan sløyfes)



Vask sitron on rabarbra, men ikke skrell rabarbraen, da skinnet er viktig for å gi saften fin farge. Sett over vann og sukker til oppkok. Kutt sitronen i skiver og rabarbraen i biter, ca 1 cm. Splitt vaniljestangen i to på langs dersom du ønsker å ha det med i saften. Bland alt i en stor bolle eller gryte som kan tildekkes med lokk eller plast. la blandingen stå i kjøleskapet i 3 døgn. Saften kan tas tidligere, men da vil den bli lite konsentrert og dermed mindre drøy. Smak gjerne på den underveis. Etter tre dager siles saften, gjerne gjennom et saftklede eller et rent koppehåndkle. det blir ca 1,5 l konsentrat. Hell saften på steriliserte flasker, eventuelt i fryseposer. Saften blir en konsentrat som blandes med vann etter smak. Jakob foretrekker den uten vann =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar